ייפוי כח מתמשך נועד להעניק לכם שקט, ולדאוג לכם לעתיד טוב יותר במצבים של אי יכולת לקבל החלטות.

תיקון 18 לחוק הכשרות והמשפטית והאפוטרופסות, תשכ”ב- 1962 קובע כי כל אדם שהוא בגיר בעל כשירות, רשאי למנות אדם אחר באמצעות ייפוי כח מתמשך, שיהיה מוסמך לפעול בשמו ולייצגו בעניינים רכושיים, אישיים  ואף רפואיים.


ייפוי כח מתמשך הינו מסמך משפטי המאפשר לכל אדם בגיר (מעל גיל 18) המבין את משמעות ייפוי הכח ותוצאותיו ולקבוע כיצד ועל מי יטופלו ענייניו האישיים בעתיד כאשר לא יוכל לטפל בהם בעצמו, למשל עקב מחלת זקנה, מוגבלות כזו או אחרת, דמנציה, חוסר הכרה זמני, וכו’.


מטרת ייפוי הכח היא לאפשר לאדם להפקיד את קבלת ההחלטות בעניינו בידי אדם אחד או יותר שהוא סומך עליו (עליהם) שידאג לו בעניינים אלו כאשר לא יהיה כשיר לקבל החלטות ו/או לבצע פעולות כאלה בעצמו.


במסגרת ייפוי הכח המתמשך יכול אותו אדם לקבוע מראש הנחיות למיופה הכח כיצד לנהוג ואלו החלטות לקבל בשמו, והוא יכול להשאיר למיופה הכח שיקול דעת מלא, והכל בהתאם לרצונו. וזו חשיבות המסמך שהינו מביע את רצונו של האדם, אשר עורך את המסמך האמור כאשר הוא כשיר, ויש לו יכולת ומסוגלות לבטא את רצונותיו ולתת הנחיות כאלה ואחרות המשקפות את רצונו, והוא נהנה מחופש הבחירה ומהאפשרות להעביר לאחר את מחשבותיו, רצונותיו ולתת הנחיות מפורשות להחלטות שיתקבלו עבורו בשמו במקומו.


ייפוי הכח המתמשך יכול לכלול עניינים אישיים בקשר לרווחתו של האדם, צרכיו היומיומיים, מקום מגוריו, בריאותו, ענייניו הגופניים, הנפשיים או החברתיים כאשר עניינים אישיים יכולים לכלול גם עניינים רפואיים. האדם שעורך את ייפוי הכח יכול לקבוע באופן כללי כי מיופה הכח הוא האדם המוסמך לקבל בשמו החלטות עתידיות.


עורך ייפוי הכח יכול לקבוע במסגרת ענייניו האישיים הרפואיים את סוג או את זהותו של המטפל המועדף עליו, וכן יכול לקבוע החלטות בקשר למקום מגוריו בעתיד, כלומר להישאר בדירתו וכי המעבר מחוץ לבית יעשה בנסיבות  מסוימות בלבד ובלית ברירה, וכן יכול לקבוע כי מיופה הכח ישכיר את ביתו במידת הצורך או להנחותו להשקיע כספים בדרך מסוימת וכן כל הוראה כזו או אחרת אשר תבטיח את עתידו.


המדובר במסמך רחב, אשר ניתן לשקף בו את רצונות האדם, ולתת הנחיות מדויקות צופות פני עתיד כאשר הכניסה לתוקף של מסמך זה יהיה במועד בו האדם הממנה לא יהיה עוד  מסוגל להבין בדבר אשר לשמו ניתן ייפוי הכח. ובמקרה כזה יודיע מיופה הכח לאנשים  “המיודעים” על התקיימות התנאים לכניסה לתוקף של ייפוי הכח, ולאחר מכן יודיע לאפוטרופוס הכללי. וכך יוכל מיופה הכח לפעול בהתאם לסמכויות שניתנו לו ולהציג לכל דורש מסמך יפויכח הנושא את אישור האפוטרופוס הכללי ותאריך הכניסה לתוקף. מסמך זה יכובד על ידי הגופים הרלוונטיים לתחומים שהוגדרו בייפוי הכוח (למשל גופים פיננסים, בנקים, רשויות, או גופים רפואיים וכו’).


עד היום, נהגו למנות אפוטרופוס על אדם שאינו מסוגל להפעיל שיקול דעת או שאינו בכושר תפקודי לדאוג לצרכיו ולרכושו. אולם, נוהג זה הוביל לכך שפעמים רבות שבוצעו פעולות בניגוד לרצונו של אדם על אף שעדיין יכול היה להביע את דעתו.


ייפוי כח מתמשך הינו תחליף למינוי האפוטרופוס המיושן. ניתן להעניק ייפוי כח מתמשך בכל עת, בו נציין מי יהיה אחראי להחליט בזמן שלא נוכל לעשות זאת. ייפוי הכח אינו שולל את הזכות להביע דעה ולפעול כל זמן שניתן.


משרדנו מתמחה בתחום ויודע להתאים לכל אדם את ייפוי הכח המתאים לו אשר יעניק לו שקט ובטחון אישי וכלכלי. 

Share by: